Pur nella frenesia della chiusura dell'anno scolastico, tra verifiche che si accavallano, interrogazioni di recupero del recupero del recupero c'è ancora spazio per i normali rapporti umani.
Così quando capita un compleanno i ragazzi portano a scuola qualche dolce da condividere
"Assaggi prof..questi li ho preparati io"
"Squisiti. Ma veramente li hai fatti tu?"
"Io ho mescolato gli ingredienti"
"Portami la ricetta"
Detto-Fatto
Chocolate pistachio fudge
Ingredients
- 350g dark chocolate (minimum 70% cocoa solids), chopped
- 1 x 397g can condensed milk
- 30g butter pinch salt
- 150g pistachios
Method
Serves: Makes 64 pieces of rich fudge
- Put the chopped chocolate, condensed milk, butter and salt in a heavy-based pan on a low heat, and stir to melt.
- Put the nuts into a freezer bag and bash them with a rolling pin, until broken up into both big and little pieces.
- Add the nuts to the melted chocolate and condensed milk and stir well to mix.
- Pour and spatch this mixture into a foil tray 23cm square, smoothing the top.
- Let the fudge cool, and refrigerate until set. You can then cut it into small pieces approx. 3 x 2.25cm. Cutting 8 x 10 lines in the tin to give 64 pieces best achieves this.
- Once cut, it can be kept in the freezer - no need to thaw just eat straight away.
Mentre mi consegna la ricetta aggiunge "Conoscendo le sue difficoltà in inglese, le ho scritto la traduzione dietro"
Ma non esiste proprio più il rispetto per il corpo docente...sono così divertita della sua premura che lo perdono
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